Bursa İş Dünyasına Kompozit Üretim Yöntemleri Eğitimi

18.01.2022



Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) iş dünyasına yönelik eğitim ve gelişim platformu olan BTSO Akademi Projesi kapsamında ‘Kompozit Malzemelerde Kullanılan Hammaddeler ve Üretim Yöntemleri’ eğitimi, Bursa Teknoloji Koordinasyon ve Ar-Ge Merkezi’nde (BUTEKOM) gerçekleştirildi.

 

BTSO Akademi, 2022 yılında sektör temsilcilerine yönelik eğitim programlarına ara vermeden devam ediyor. Pandemi sebebiyle online platformda da eğitimlerin sürdüğü BTSO Akademi’de, iş dünyası temsilcisi ve çalışanların ilgisi yoğun olarak devam ediyor. BTSO Akademi kapsamında ve BUTEKOM ev sahipliğinde ‘Kompozit Malzemelerde Kullanılan Hammaddeler ve Üretim Yöntemleri’ eğitimi düzenlendi. Programa, BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur ve iş dünyası temsilcileri katıldı.

 

“TÜRK ŞİRKETLERİ İÇİN YENİ FIRSATLAR ORTAYA ÇIKTI”

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Aytuğ Onur, küresel ölçekte son 100 yılın en büyük krizini işaret eden koronavirüs salgınının, kamudan reel kesime, çalışma hayatının tüm aktörlerini derinden etkileyen bir dönemin kapılarını araladığını kaydetti. Türkiye’nin bu dönemde uluslararası yatırımlar ve güçlü işbirlikleri için yeni bir iklimin oluşmasına imkan sağladığını ifade eden Onur, “Farklı sektörlerde faaliyet gösteren birçok uluslararası şirketin, bölgesel tedarik zincirlerini tasarlamaya, coğrafi kaynak çeşitliliğine gitmeye ve yerel alternatifler oluşturmaya başladığı bir dönemde Türk şirketlerimiz için de yeni fırsatlar ortaya çıktı. Yakından tedariğin ve konjonktürün sunmuş olduğu fırsatlarla elde ettiğimiz bu başarıyı sürdürülebilir kılarak, yeni ekonominin lider ülkeleri arasında yer almayı hedefliyoruz. Bu nedenle yerlileşme ve millileşme konusundaki hassasiyetimiz daha da önemli hale gelmiştir.” dedi.

 

“BUTEKOM, SANAYİNİN İHTİYAÇLARINA ÇÖZÜM ÜRETİYOR”

Aytuğ Onur, BUTEKOM’un BTSO liderliğinde, Uludağ Tekstil İhracatçıları Birliği ile Uludağ Hazır Giyim ve Konfeksiyon İhracatçıları Birliği’nin örnek işbirliğinde hizmetlerine son yıllarda yeni bir boyut kazandırdığını söyledi. Türkiye’de ilk olma niteliği taşıyan ‘Tekstil ve Teknik Tekstil Mükemmeliyet Merkezi’ ve ‘İleri Kompozit Malzemeler Araştırma ve Mükemmeliyet Merkezi’ ile BUTEKOM’un kentin ve bölgenin hedeflerine ciddi katkılar sağladığını kaydeden Onur, “Bilginin üretimdeki gücümüzün sınırlarını belirlediği yeni ekosistemde sanayimizin ihtiyacına üniversitelerimizin akademik kadrolarıyla çözüm üreten BUTEKOM, son teknolojiyle donatılan 13 bin metrekarelik alanda modern laboratuvarları, eğitim, toplantı ve konferans salonları, numune üretim tesisleri, moda ve tasarım alanlarıyla iş dünyamızın hizmetindedir. Otomotiv başta olmak üzere, havacılık-uzay, savunma, raylı sistemler, denizcilik ve rüzgâr için ticarileştirilebilir Ar-Ge projeleri ile test, sertifikasyon ve prototip üretim hizmetleri sunduğumuz ileri kompozit malzemeler mükemmeliyet merkezimizde de düşük maliyetli, yüksek performanslı yapısal kompozitler üretme hedeflerimiz doğrultusunda faaliyetlerini sürdürmektedir. Bu vesileyle ilgili tüm kuruluşlarımızı da BUTEKOM’da sunmuş olduğumuz hizmetlerden faydalanmaya davet ediyorum.” diye konuştu.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Onur, BTSO Akademi Projesi kapsamında fiziki ve çevrimiçi olarak alanında yetkin ve uzman isimlerle bugüne kadar 600’den fazla eğitim ve gelişim programı düzenlendiğini, bu programlardan 85 bini aşkın katılımcının faydalandığını sözlerine ekledi.

 

Açılış konuşmasının ardından panele geçildi. Programda, makine mühendisleri Fatmagül Dede ve Emre Oruç kompozit malzemelerin sınıflandırılması, kullanılan hammaddeler ve uygulama alanları hakkında katılımcılara bilgiler verdi.






Follow us